Teema / Urheilu

Urheilu ilman aseita on vailla perusteita

Urheilu ilman aseita on tylsää, toteavat kaikki uskottavimmat ja tuoreimmat tutkimukset. Poikkeuksen sääntöön tekee ampumaurheilu, joka on suunnattoman tylsää. Ampumahiihto on osoittanut, että aseiden yhdistäminen johonkin toiseen lajiin on vastustamaton vetovoimatekijä.

Viimeaikaiset Lahdessa vuonna 2001 pidettyjen hiihtokisojen jälkeen tehdyt tutkimukset osoittavat, että hiihto on syvältä hanurista ja pitäkää tunkkinne eikä ois haluttukaan, joten lajivalikoiman kapeus on noussut viime aikoina huolenaiheeksi.

Urheiluministerin nimittämässä työryhmässä on lähdetty siitä, että ei ole montaakaan lajia, joihin ei olisi sekä syytä että hyvä idea tuoda mukaan aseita.

Ampumamäkihyppy

Lajin yleisöpotentiaaliin uskotaan vahvasti, joskin on epävarmaa uskaltaako väki tulla kilometriä lähemmäs ampumahyppymonttua. Toinen ongelma lajin kehittämisessä on päihtymättömien ja tasapainoisten kisaajien löytäminen, sillä asekontrollia on Suomessa tiukennettu niin, että mäkihyppääjät rajautuvat suoraan aselupaharkinnan ulkopuolelle.

Ampumapaini

Paukkuuhan siellä äheltäessä muutenkin, mutta ruudinhaju on kenties muutos jopa miellyttävämpään suuntaan. Kun painin maanläheinen, turkkalainen erotiikka yhdistyy koviin kivääreihin, on lähes varmaa, että kukaan ei halua jättää otteluita näkemättä.

Ampumataitoluistelu

Voiko kukaan väittää todella eläneensä, jos ei ole ampunut puhtaasti suoraan salchowista tai flipistä. Tai selvinnyt vähintään yhdellä sakkopiruetilla.

Ampumaparitanssi

Ennen mustaruutirevolverin kanssa seisottiin kadulla tuijottamassa dramaattisesti ja sitten vedettiin mahdolllisimman nopeasti. Aikamme visuaalisuus vaatii tätä nykyä muutaman taivutuksen, hiukan foxtrottia ja kun jivesta rauhoitutaan vihdoin jenkan kautta valssiin on aika vetää esiin nopeimmat laukaukset kohti niitä aina tanssilavoilla häiritseviä huonompia ja väärin käyttäytyviä tanssipareja.

Ampuma-E-urheilu

Yleisesti on tiedossa, että nuoriso on liikaa ruutujen ääressä. Siksi virtuaalinen teurastus ei riitä. Ampuma-E-urheilussa ammutaan näyttöjä, joihin ponnahtelee meemejä ja kissakuvia. Voittaa ei voi. Perinteisessä pelihengessä tahti vain nopeutuu jatkuvasti pelin edetessä kunnes ampuja ei pysy mukana.

Työryhmä puntaroi myös esittävänsä ampumajääkiekkoliigan käynnistämistä, mutta työryhmän jääkiekkoon perehtyneet jäsenet muistuttivat, että lajin väkivaltaisuuden ja verisyyden vähentäminen näin saattaisi johtaa yleisökatoon.

 

Leave a comment